0

Н ов удар получи треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов в навечерието на дуела с Рома от Лигата на конференциите. За този мач, а и вероятно за оставащите до края на годината с Черно море, Арда и Лудогорец той няма да може да разчита на един от най-силните си играчи – Греъм Кери. Ирландецът спешно се прибира в родината си, тъй като неговата жена, която има здравословни проблеми, започва терапия за възстановяване и халфът трябва да се грижи за децата си, пише в. "Мач Телеграф". Кери е уведомил ръководството и треньорите за намерението си в понеделник вечер след тренировката. Той е обявил, че си тръгва и ще се върне в ЦСКА през януари за началото на зимната подготовка. След дълго увещаване все пак Кери е бил убеден да се завърне поне за изключително важното дерби с Лудогорец на 20 декември. Надеждите са, че плеймейкърът ще си дойде дори за гостуването на Арда, но това е по-скоро условно.

Кери започна да играе много силно под ръководството на Стойчо Младенов. Екзекутора го премести на коронната му позиция – като десетка, докато бившите треньори на ЦСКА го използваха като крило, а Бруно Акрапович дори го пускаше и като ляв бек. Заради въпросните проблеми на Кери, започнали през октомври, формата му спадна доста. Причината е ясна – едно е, че главата му не е чиста заради въпросните проблеми на жена му, а другото – заради тях ирландецът често се прибираше до родината си, заради което пропускаше тренировки на ЦСКА.

От началото на сезона той има 5 гола и 4 асистенции в 26 срещи за „червените“ във всички турнири. Кери изгради много добра връзка с централния нападател на тима Жорди Кайседо, както и с дясното крило Георги Йомов. Особено важни бяха попаденията му срещу Левски в Първа лига, както и срещу Осиек в двете срещи от Лигата на конференциите. Той отбеляза при грандиозния успех над Виктория Пилзен, както и при загубата с 1:5 от Рома, като дори откри резултата на „Олимпико“. Аут за последния евросблъсък на „армейците“ утре са още Амос Юга, Федерико Варела, Бисмарк Чарлс и Ахмед Ахмедов.