0

Д ани Алвеш продължава да бъде в ареста, докато чака адвокатът му да изпълни целта си и да го освободи под гаранция.

Кристобал Мартел представи документ от повече от двадесет страници, в който посочи, че няма риск от бягство извън Испания и че предлага паспорта на бразилеца като гаранция. Освен това той отваря възможността за телематична гривна .

Това, че Дани Алвеш е в ареста, не влияе само на отношенията му със съпругата Хоана Санс, но и на икономическо ниво .

На първо място, защото клубът му Пумас прекрати договора си с него. Твърди се, че Алвеш декларира, че заплатата, която е получавал в мексиканския клуб, е 30 000 евро на месец, но съдията, с договора в ръка, бързо посочи, че тази сума е много далеч от това, което той всъщност е спечелил: 300 000 евро. Това значи, че на година той е трябвало да прибере 3,6 милиона евро.

Сега обаче Пумас, за които той изигра едва 13 официални мача, иска милионна компенсация от 4,5 милиона евро за нарушаване на поведенческите условия на договора му и въпросът може да стигне до ФИФА. Според изявлението му "играчът е безвъзвратно задължен да възстанови на клуба плащането на обезщетението, предвидено в четиринадесетата клауза на договора (4,5 милиона евро нетно)" за "много сериозни нарушения", които нарушават две от подписаните клаузи ..

Лишаването от свобода на Алвеш за предполагаемо изнасилване на 23-годишно момиче е причина играчът да загуби рекламните си договори . Адвокатите на бразилеца разкриха, че няколко компании са "прекратили спонсорски договори" с футболиста и броят им ще се увеличи "през ​​следващите няколко дни и седмици". Така той се сбогува със суми между 30 000 и 50 000 евро за имиджови и рекламни права, които е вкарал чрез една от фирмите си с данъчен адрес в Барселона .

Според El Mundo на 24 януари бразилската компания Hygia Saúde, фирма за финансови услуги и застраховка, е прекратила едностранно договора с Алвеш. Ден преди това 1xPartners вече направи същото, компания за спортни залагания, за която играчът беше посланик на марката и която се съгласи да спре връзката в очакване на съдебен процес. На 25 януари фирмата за облекла Ethika прекрати договорите си, като даде да се разбере, че няма да спази договореното плащане тази година или следващите.

Гигантът Adidas също не поднови споразумението си с бразилеца, което приключи на 18 януари. Всички тези удари накараха "икономическия мускул" на Алвеш да "изчезне", или поне това увериха адвокатите на играча пред съдията, за да се опитат да сложат край на ареста, който струва толкова много на футболиста.