0

Н агъл опит за взлом бе направен от двама маскирани бандити в къщата на десния бек на Реал Мадрид Дани Карвахал, съобщи „Ел Конфиденсиал“.

Това идва малко след като нападателят на Барселона Пиер-Емерик Обамеянг бе нападнат в къщата му, заедно със семейството си, пребит от четирима въоръжени. 

Сега няколко въоръжени с железни пръти прескочиха оградата на вилата му в Боадила дел Монте, но бяха засечени от системата за сигурност, и бързо избягаха.

По това време десният бек на Реал и семейството му не били във вилата край Мадрид. 

Това се случва в ранните часове на вторник, когато алармената компания засече възможното присъствие на поне двама души, които са прескочили оградата и са обикаляли из градината около 02:00 сутринта. 

Алармата е получена и от футболиста, който извикал служителите, за да проверят дали има хора в района. От охранителната фирма уведомили Гражданската охрана и СОТ на урбанизацията, които отишли ​​в къщата на футболиста, когато нападателите вече били избягали. 

По-късно Карвахал установи, че двама души са се опитали да влязат в дома му, след като са се изкачили по оградата, и че са напуснали, когато са разбрали, че са били открити. 

Футболистът вече даде показания за опита за взлом в следобедните часове вчера в Гражданската гвардия, разположена в Боадила дел Монте. 

През 2017 г. От Реал Мадрид постигна договорка със своите футболисти за инсталирането на система за видеонаблюдение от охранителна компания. Въпреки това през януари тази година домът на Карим Бензема в Алгете стана обект на нападение, когато играеше мач от Ла Лига .