0

Л егендата на Барселона и бразилския национален тим Дани Алвеш е затвор без гаранция от 20 януари. Той чака да се проведе процесът за предполагаемо изнасилване на 23-годишно момиче в баните на ВИП стаята на нощен клуб Sutton в Барселона. Този понеделник „Програмата Ана Роса“ ексклузивно разкрива съобщенията, разменени между Бруно Бразил, близък на играча, и братовчед на жалбоподателя няколко дни след случилото се. Припомняме, че събитията се разиграха призори на 31 декември миналата година.

Както Бруно Бразил, който обикновено посещава Алвеш всяка седмица в затвора, така и братовчедът на жертвата присъстваха онази вечер в споменатото нощно заведение, така че техните съобщения са много важни. Според разказа на журналистката Майка Наваро, именно довереник на футболиста се свързал с младата жена чрез „Инстаграм“. „Нека се разберем. От каквото и да имате нужда, аз винаги ще съм на разположение”, написа той.

„Харесах сестра ти и теб като хора. Винаги съм готов да срещна добри приятели”, продължи Бруно Бразил. Съобщение, което бързо получи отговор от братовчед на изнасилената, макар и много по-лаконичен. „Благодаря да ти се връща. Честита Нова година!“, отвърна младата жена.

Майка Наваро казва, че този чат „е записан в резюмето, а съобщенията са гледат от разследващите“. „Истината е, че тълкуването е различно, ако се прави от защитника на Алвеш или от обвинението “, добавя журналистът. И това е, че според адвокатите на Алвеш „те отразяват нормалността и гарантират, че по времето, когато се е състоял този разговор, братовчедът вече е знаел какво се е случило в банята“.

От своя страна адвокатът на жертвата има друга интерпретация на разговора: „Това, което бразилският той направи, беше да се свърже с тях, за да установи връзка и да установи дали в даден момент възнамеряват да подадат жалба“.