0

М илан допусна нова разочароваща загуба в Серия А. "Росорените" паднаха с 1:3 при гостуването на Удинезе от 27-ия кръг. Така тимът няма победа вече в три поредни кръга в италианския шампионат, като за този период допуснаха две загуби.

Удинезе поведе още в 10-ата минута. Роберто Перейра стреля от границата на наказателното поле на Милан и с много премерен удар вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Майк Менян. Футболистите на Милан имаха претенции за дузпа в 45-ата минута, които първоначално съдията Даниеле Довери подмина, но след намесата на ВАР бе отсъдена такава за „росонерите“. Златан Ибрахимович реализира наказателния удар в добавеното време на първата част и изравни резултата. При отсъждането на дузпата за Милан реферът Довери изгони треньора на Удинезе Андреа Сотил от скамейката.

С гола с Златан Ибрахимович постави впечатляващ рекорд. Шведът стана най-възрастният голмайстор в историята на Серия А! Ибра бе на 41 години и 166 дни, когато реализира. Той задмина Алесандро Костакурта, който държеше постижението (41 години и 25 дни през май 2007 година).

Удинезе отново поведе в петата минута на добавеното време на първата част. Айзък Съксес подаде на Бето, който отблизо вкара топката във вратата на Майк Менян. Домакините вкараха трети гол във вратата на Майк Менян в 70-ата минута, а негов автор бе Кингсли Ехизибуе. Милан засега запазва четвъртото си място във временното класиране с 48 точки, като има само точка повече от Рома и е с три повече от Аталанта. Удинезе е осми с 38 точки.