0

Н ови документи от „Football Leaks“, разкрити от германското списание „Der Spiegel“ и споделени с мрежата на European Investigative Collaborations (EIC), към която принадлежи infoLibre, подробно описват, че Манчестър Сити е финансиран директно от правителствена агенция на Абу Даби.


В информацията, публикувана в infoLibre след анализ на тези документи, може да се прочете следното: Според тези документи компанията майка на Манчестър Сити е плащала милиони комисиони на агентите на играчите, нарушавайки международните разпоредби, и стои зад тайно тристранно споразумение за подписване с малолетен испански футболист. 

Разследването на Football Leaks сега разкрива, че плащанията на ADUG (Abu Dhabi United Investment & Development Group) към клуба са били изчистени от правителствена агенция на Абу Даби - EAA. 

Председателят на ЕАА Халдун Ал Мубарак, де факто премиер на Абу Даби, оглавява държавния инвестиционен фонд и е шеф на Манчестър Сити. Според документите от разследването Ал Мубарак е одобрил паричните потоци, които са били канализирани от правителството и са се озовали в сметките на футболния клуб. 

Новите разкрития на “Football Leaks“ може да засилят натиска к ъм Сити, който отдавна е следен отблизо и санкциониран в някои случаи.  Според информация, получена от Der Spiegel, разследването има три обвинения:

Първото: Манчестър Сити може да е притиснал някои непълнолетни играчи да подпишат договор, като плащат пари, което противоречи на международните разпоредби.

Второто: базираните в Абу Даби спонсори на клуба направиха само част от плащанията към Сити и повечето от тях бяха направени от самия шейх Мансур.

Третото: настоящият селекционер на националния отбор на Италия Роберто Манчини, мениджър на Maн Сити от 2009 до 2013 г., може да е получил тайно значителна част от заплатата си чрез фиктивен договор за консултации.