0

П ортугалецът Нуно Ешпирито Санто (espirito santo в превод от португалски е "светия дух") официално е новият мениджър на Нотингам Форест, съобщиха от английския футболен клуб. Той не остана дълго без работа след ноемврийското си уволнение от отбора с Карим Бензема в Саудитска Арабия – Ал-Итихад.

Нуно заменя на поста Стив Купър, уволнен след серия от пет загуби в шест мача, след която отборът се свлече на 17-то място в таблицата на Висша лига, на 5 точки от зоната на изпадащите.

"Нуно подписа договор за две години и половина и ще дебютира в събота срещу Борнмът в домакинството на "Сити Граунд". 

Тази сутрин той проведе първата си тренировка с футболистите в подготовката им за мача двубоя през уикенда", съобщиха от клуба.

Португалският специалист си направи добро име във Висшата лига, където има и най-дългият престой като треньор в кариерата си - цели четири сезона начело на Улвърхемптън, който още в първия класира във Висшата лига.

Най-кратко се застоя начело на Тотнъм – от юли до ноеври 2021 г., като започна с 3 поредни победи, но бе уволнен за 5 загуби от 7 мача и заменен от Антонио Конте.

Начело на Ал-Итихад Нуно спечели шампионската титла в Саудитска Арабия за пръв път от 14 г., но през ноември беше уволнен след 5 мача без победа в местното първенство и отношения на нож с Бензема и други новодошли звезди от Европа.

Източник: БТА