0

Н овият треньор на Барселона Шави Ернандес даде първата си пресконференция преди първия си официален мач - градското дерби с Еспаньол. Както можеше да се очаква, появата му предизвика голям медиен интерес.

"Много съм развълнуван, че съм в това, което смятам за мой дом. Сега съм по-спокоен, отколкото като бях футболист. Сега трябва да предам идеите си. Спокоен съм и уверен. Усещанията ми са много добри", бяха първите думи на Шави.

Той изрази увереност, че футболистите му ще дадат най-доброто, след като ги е гледал как тренират цяла седмица.

"Това е дерби. Дербита играем от деца, това са специални мачове. Бях футболистът с най-много дербита и съм вкарал немалко голове в тях. Това е допълнителна мотивация за мен и играчите. Утре трябва да бъдем навсякъде по терена. След победа в дерби винаги излизаш много по-силен", вярва специалистът.

"Футболистите не се чувстваха добре напоследък и искаха промяна. Искат да си върнат миналите усещания и да печелят. Дали са стари или млади, всички сме в една лодка. Трудно е да си футболист на Барса“, смята Шави.

"Откакто съм тук, искам да отправя апел към феновете: ще дадем всичко, но ги моля за помощ и подкрепа. Ние сме Барселона и трябва да сме единни.

Ако са толкова отдадени, колкото в деня на представянето ми, съм спокоен“, надява се каталунецът. 

Той не скри, че има слабост към помръкналия напоследък бразилец Коутиньо. "Той е играч, който може да действа на различни позиции. Трябва да си върне самочувствието - може да бъде много важен за отбора, за клуба", каза Шави. "Просто трябва да намери себе си. Има вроден талант. Ще има възможности за игра. защото той е футболист, когото аз лично много харесвам."