0

Ч елси ще се опита да привлече звездата на Ювентус Матайс де Лихт. Според реномираните италиански журналисти Фабрицио Романо и Джанлука ди Марцио „сините“ вече са отправили предложение към „старата госпожа“. 

Де Лихт има договор с Юве до 2024, а от италианския клуб искат да го подновят. За момента обаче 22-годишният защитник отказва предложението, като според медии в Италия причината е, че иска клубът да намали клаузата му за откупуване. В сегашния договор на Де Лихт има клауза за 125 млн. евро.

Според Ди Марцио от Челси са готови да дадат 40 или 50 млн. плюс Тимо Вернер за Де Лихт. Германският нападател се е съгласил да премине в Юве, а от италианския гранд също го харесват. От „старата госпожа“ обаче не искат да продават Де Лихт, а Ди Марцио уточнява, че ще е нужна „наистина страхотна оферта“, за да се съгласят за сделка. 

Това е първото трансферно лято за Челси след ерата на Роман Абрамович, който продаде клуба заради санкциите срещу него заради войната в Украйна. В края на май „сините“ официално станаха собственост на консорциум, воден от американския милиардер Тод Боели.