0

П очна се! Медиите в Турция и сайтовете, които са близки до Бешикташ, обявиха, че Хосе Кордоба отново е актуално име за тима от Истанбул, пише в. „Мач Телеграф“.

В момента там стягат чистка, след като този сезон е пълно фиаско. „Черните орли“ са пети в класирането и изостават на цели 44 точки от Галатасарай, който е лидер и води битка за титлата с Фенербахче. Това доведе до сериозни трусове на „Исмет Юнюню“. 

Твърди се, че шефовете не искат повече да се вземат големи имена, които не вършат работа. Така скаутското звено е изготвило списък от 30 имена, които в последствие са сведени до 9. И едно от тях е на Хосе Кордоба. Твърди се, че цената от 3,2 млн. евро, което се спряга за него, не би била проблем за комшиите. Но така уж бе и през зимата. Тогава се заговори, че на „Герена“ е дошла оферта от Истанбул за панамеца, но се оказа, че е имало само някакво далечно запитване.

Иначе от няколко дни упорито се спряга, че кандидат номер 1 за Кордоба е Рейнджърс. Шотландският гранд дори щял да брои за него не 3 млн. евро, а 3,2 млн. паунда, което е почти двойно. Местното издание на „Сън“ пък разкри, че Кордоба е бил гост на гранда от Глазгоу по време на паузата в родното първенство заради Великден. Той бил поканен за гледа победата с 4:1 над Килмарнък.