0

Б ългарският шампион Лудогорец стартира своя поход в групите на Лигата на конференциите с домакинство на словашкия Спартак Търнава. Срещата на „Хювефарма Арена“ в Разград е днес от 19.45 часа и ще бъде излъчен по MAX Sport 3. Главен съдия ще бъде Генч Нуза от Косово.

„Орлите“ за поредна година ще участват в груповата фаза на евротурнирите, след като през миналия сезон играха в групите на Лига Европа, а през пролетта и в елиминациите на Лигата на конференциите. „Зелените“ са и първият български отбор в историята, който ще има мач в групите на Шампионска лига, Лига Европа и Лига на конференциите.

Лудогорец започна тази кампания в квалификациите на Шампионската лига, където тимът отстрани косовския Балкани, преди да бъде отстранен от Олимпия Любляна, след което шампионите на България победиха казахстанския Астана в третия квалификационен кръг на Лига Европа, преди да загубят от Аякс в плейофите, макар че записаха престижна победа над нидерландския град в Амстердам. Така разградчани се класираха за групите на ЛК, където ще премерят сили със Спартак Търнава, Фенербахче и Нордселанд.

От своя страна Спартак Търнава отстрани последователно латвийския Ауда, полския Лех Познан и украинския Днипро-1, за да намери място в групите.

Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев отбеляза това в пресконференцията преди двубоя.

Той има няколко проблема за решаване. Марсел Хайстер получи травма срещу Ботев Пловдив и не е готов за игра. Неговото място в титулярната единадесеторка ще заеме Сон.

Ноа Сонко Суднберг и Иван Йорданов пропуснаха двубоя срещу Ботев Пловдив заради леки травми, но ще са на линия за мача срещу словашкия тим.

Вчера отборът на Спартак Търнава пристигна в България, но остана във Варна. До Разград пътуваха само треньорът Михал Гашпарик и Роман Прохазка, които участваха в официалната пресконференция. Играчите на Спартак не са водили тренировка в България.

В другия мач от групата Фенербахче посреща Нордселанд също от 19.45 часа.

Всички двубои от Лигата на конференциите на 21.09:

19:45 Айнтрахт Франкфурт - Абърдийн
19:45 Генк - Фиорентина
19:45 Жрински - АЗ Алкмаар
19:45 Легия - Астън Вила
19:45 ЛУДОГОРЕЦ - Спартак Търнава
19:45 Фенербахче - Нордселанд
19:45 Ференцварош - Чукарички
19:45 ХИК - ПАОК
22:00 Динамо Загреб - Астана
22:00 Клуб Брюж - Бешикташ
22:00 Лугано - Бодьо/Глимт
22:00 Макаби Тел Авив - Брейдаблик
22:00 Виктория Пилзен - Балкани
22:00 Слован Братислава - Клаксвик
22:00 Заря Луганск - Гент