0

Ф утболистът на Манчестър Юнайтед Антъни си навлече много критики след победата на тима с 3:0 срещу Шериф Тираспол в Лига Европа. Бразилецът, който бе взет за 85 млн. паунда през лятото, се перчеше по време на мача, а в един момент направи завъртане на 720 градуса с топката на левия си крак. Секунда след това обаче той я подари на съперника, пращайки я в аут. Мениджърът Ерик тен Хаг не остана особено доволен, а камерите показаха как поклаща глава. Антъни бе сменен на полувремето.

Легендата на Юнайтед Пол Скоулс пък не спести критиките си за бразилеца.

„Видяхте реакцията на пейката на тима. Не мога да разбера какво постига с това? Какво ти носи подобно нещо? Дори и да водиш с 3:0 или 4:0, какво ти дава това? Даже не знам какво е това умение. Искам да гледам умения и забавление на терена, но не съм сигурен дали това е умение – той просто е клоун“, каза Скоулс. 

Тен Хаг отрече да е сменил Антъни заради опита му да се перчи, но каза, че ще поправи поведението на футболиста.

„Нямам проблем с трикове, стига да са ефективни. Искам повече от него. Да тича повече, да влиза в наказателното поле по-често. Такива трикове вършат работа, когато са ефективни. Ако не губиш топката, тогава е добре. Но ако правиш трик, колкото да го направиш – това трябва да се поправи. Не го смених заради това. Беше планирана смяна преди това“, каза Тен Хаг.