0

У улвърхемптън е най-сериозно засегнатият отбор от ВАР в историята на английската Висша лига, сочи статистика, изготвена от ESPN. От въвеждането на технологията в кампания 2019/20 насам, „вълците“ са преживели 20 случая, в които първоначалното решение на съдията е било в тяхна полза, но след намеса на ВАР е било променено в полза на противника.

Последният инцидент се случи в последния кръг, когато Уулвърхемптън загуби с 1:2 от Манчестър Сити. В последната минута, голът на Джон Стоунс първоначално не беше зачетен, но след преразглеждане от ВАР, решението беше променено, което доведе до победата на „гражданите“.

Не е изненадващо, че след края на предишния сезон именно Уулвърхемптън призова останалите отбори в Премиър лийг да се откажат от ВАР, но не получиха подкрепа от тях.

На второ място в класацията на негативния баланс след ВАР е Уест Хам, който е загубил седем случая след намеса на технологията в сравнение с тези, които са в негова полза.

В контекста на позитивите, Брайтън се оказва на противоположния полюс, като клубът има девет случая, в които ВАР е бил в негова полза.

Статистиката обхваща само 13 клуба, които постоянно присъстват в Премиър лийг от въвеждането на ВАР, като подчертава влиянието на технологията върху резултатите и динамиката на мачовете в английския футбол.