0

Е дин от съсобствениците в Манчестър Юнайтед Авраам Глейзър никога не е имал намерение да продава клуба, а само да провери пазарната му стойност, съобщава „Daily Mail“.

Собствениците от семейство Глейзър обявиха клуба за продажба месец ноември и му поставиха цена от 6 милиарда паунда. От тогава има много кандидати за цялостно или частично закупуване на дяловете в Манчестър Юнайтед. Основните претенденти за клуба са катарски консорциум начело с шейх Ясим бин Хамад Ал-Тани и британския бизнесмен сър Джим Ратклиф неговата фирма „INEOS“.

За последно катарският шейх, който е син на бившия премиер на Катар, е отправил оферта от 5 милиарда паунда за цялостното закупуване на Манчестър Юнайтед, съобщи „Sky Sports“. За такива се говори и от страна на сър Джим Ратклиф, както и от финландския предприемач Томас Зилиакус.

Анализите в Англия сочат, че семейство Глейзър би продало Манчестър Юнайтед единствено, ако някой от кандидатите плати първоначалното исканите 6 милиарда паунда за закупуването на клуба. Смята се, че е напълно възможен вариант, в който американците само искат да разберат пазарната стойност на клуба, както и да повишат акциите на Манчестър Юнайтед. Феновете на „червените дяволи“ множество пъти са обвинявали настоящите собственици на клуба, именно че гледат единственото собствените си бизнес интереси спрямо клуба.