0

Ф утболистът на Валенсия, Рафа Мир, обвинен в сексуално посегателство, излезе с официално изявление, в което отрича обвиненията и изразява съжаление за възникналата ситуация. Нападателят подчертава своята невинност и сътрудничеството си с правосъдната система, докато се извинява на клуба, съотборниците и феновете за нанесените щети на репутацията.

Ето какво гласи пълното изявление на Рафа Мир:

"След като имах време да обмисля случилото се, искам да заявя ясно, че съм невинен, както вече беше подчертано в изявлението на моя адвокат, Хайме Кампанер. Още щом той започна да разглежда случая, обвиненията претърпяха важен обрат, който разкрива неоснователността на жалбата срещу мен.

Напълно вярвам на испанската правосъдна система и от самото начало съм оказвал пълно съдействие за изясняване на фактите.

С дълбока искреност се извинявам на Валенсия – на клуба, треньорския щаб, съотборниците и най-вече на феновете, че не успях да спазя високите стандарти на професионалното поведение, които се очакват от мен, дори в почивен ден. Отсега нататък ще насоча цялата си енергия към подпомагането на отбора и моите съотборници.

Искам също да благодаря на семейството си за тяхната любов и постоянна подкрепа. Тяхната подкрепа и истината ще ми помогнат да премина през този труден и травматичен период.

В заключение, по съвет на моя адвокат, ще се съсредоточим върху делото в съда и няма да го обсъждаме в медиите или социалните мрежи."

Мир изразява увереност в справедливото решение и ясно подчертава, че ще продължи да работи усилено, за да допринася за успехите на Валенсия, въпреки личните трудности.