0

М ениджърът Юрген Клоп се извини на феновете на Ливърпул за поражението с 0:2 срещу Евертън в мач от английското първенство по футбол и заяви, че мърсисайдци могат да станат шампиони само при "криза" в Арсенал и Манчестър Сити.

Ливърпул е с три точки зад Арсенал, но също така "червените" изостават значително в головата разлика. Сити пък е с точка зад отбора на Клоп, но пък шампионите са с два мача по-малко.

"Мога само да се извиня на хората. Много е разочароващо. Играхме точно така, както Евертън искаха и ни вкараха два гола от статични положения. Трябваше да се справим по-добре, но не го направихме. 

Разочарованието наистина е голямо", заяви Клоп, цитиран от агенция Ройтерс.

"Не мога да кажа, че сме в надпреварата за титлата. Нужна ни е някакъв вид криза в Арсенал и Манчестър Сити, а освен това ние трябва да спечелим всичко до края. 

Ако те започнат да губят, а ние играем като в този мач, то нищо няма да се промени".

Централният защитник и капитан на Ливърпул Върджил ван Дайк призна, че отборът му се представил под нивото си при загубата от градския съперник Евертън 0:2 в мача от 29-ия кръг на Висшата лига. 

Поражението до голяма степен извади Ливърпул от битката за титлата.

"Ако играем така, няма да имаме шанс да участваме в битката за титлата. Всеки трябва да се погледне в огледалото и да оцени представянето си - наистина ли дава всичко от себе си и да се запита – искам ли да спечелят титлата?“, каза ван Дайк пред Скай Спортс.

Поражението от Евертън не позволи на "червените" да настигнат лидера в таблицата Арсенал в класирането. 

Ливърпул е на второ място със 74 точки от 34 мача, на три точки зад "топчиите", докато Манчестър Сити, който има два мача по-малко, е на една точка зад мърсисайдци.

"Бяхме много постоянни през целия сезон, дори и с всички контузии, които имахме. 

Звучи доста просто, но всичко започва с борбата, с желанието да спечелиш единоборствата си и с увереността да отбележиш гол“, каза Ван Дайк, цитиран от официалния сайт на Ливърпул.

Източник: БТА