0

Б омба от Втората световна война се появява на стадион в Бундеслигата. Става дума за 500-килограмово взривно устройство от армията на Съединените щати, което беше открито преди ден по време на строителни работи по разширяването на университета в близост до стадиона на Майнц 05.

Многофункционалният стадион MEWA Arena е разположен в квартал Майнц и с капацитет за 33 034 зрители. За взривяването на бомбата и с цел да няма пострадали, ще бъдат евакуирани около 4600 жители, които живеят в района.

Майнц 05 трябва да приеме Кьолн в неделя (28 април) от 18.30 часа в мач от 31-вия кръг на Бундеслигата. 

Тимът буквално трябва да се бори за спасението си и то не заради откритата бомба, а тъй като е на ръба на изпадането и ще се изправи срещу предпоследния в класирането. 

Властите и домакините уверяват, че ще направят всичко възможно мачът да се играе напълно нормално и ситуацията с бомбата да остане анекдот.

Според тях дори няма да е необходимо да се променя графика на тима, тъй като Майнц тренира на Bruchweg, на около 3 километра по права линия от стадиона. Преместена е само пресконференцията на германския наставник, тъй като в петък може да бъдат затворени пътищата около спортното съоръжение.

Това не е първата бомба, открита в близост до стадиона на Майнц. Въпреки че не беше с такъв размер, миналия понеделник, 15 април, беше открита малка запалителна бомба, която впоследствие беше елиминирана без опасност за населението с малка контролирана детонация.