0

С лед началото на войната в Украйна, собственикът на Челси Роман Абрамович логично попадна под огъня на английския парламент. Той дори излезе с изявление, в което заяви, че прехвърля акциите на клуба на специален тръст. Но днес от Гомел, Беларус дойде неочаквана новина.  Според Jewish News Абрамович се е съгласил да помогне на Украйна да преговаря за „мирно разрешаване“ на руската инвазия.

Говорител на руския олигарх увери, че Украйна се е свързала с Абрамович през уикенда чрез неговите еврейски контакти в страната.
„Мога да потвърдя, че украинската страна се свърза с Роман Абрамович с молба за подкрепата му за постигане на мирно решение и че той се опитва да помогне оттогава“, каза говорителят пред британските медии.

Jewish News разкри също, че Александър Роднянски, руски филмов режисьор и бизнесмен, е един от отговорните хора за участието на Абрамович в мирните преговори. „Украинската страна се опитва да намери някой руснак, който желае да им помогне да намерят мирно решение. Абрамович се опитва да мобилизира подкрепа за мирно решение оттогава“, каза Роднянски.

Освен това той заяви, че въпреки че „влиянието на г-н Абрамович е ограничено“, той е „единственият, който отговори и се задължи да опита“. Дали това ще окаже влияние или не, не знам, но аз самият поддържам контакт с персонала на Зеленски и знам, че са благодарни за истинските му усилия“, добави Роднянски.