0

20-годишният футболист на Манчестър Юнайтед Мейсън Гринууд, който бе пуснат под гаранция след 3 нощи в ареста, е засилил мерките за сигурност около дома си, съобщи „Сън“.

Той е обвинен за изнасилване и заплаха за убийство спрямо приятелката си, чиито публикации в социалните мрежи предизвикаха полицейското разследване.

Двама охранители бяха забелязани на стража пред имението му в Боудън, но не е ясно къде се намира в момента самият футболист.

Пристигна и експерт, за да инсталира система за домашна сигурност за 350 паунда Hikvision, която може да се свърже с осем различни камери, използвайки 4K резолюция.

Първоначално Гринууд беше задържан по подозрение за изнасилване и GBH, но полицията потвърди вчера, че той също е бил разпитван за сексуално насилие и заплахи за убийство.

Той беше отстранен за неопределено време от отбора на Манчестър Юнайтед часове след като обвиненията се появиха в социалните мрежи. Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт също го е зачеркнал, докато не приключи разследването и съдебното производство.

В изявление на полицията се казва: „20-годишен мъж, арестуван (в неделя, 30 януари 2022 г.) по подозрение за изнасилване и нападение на жена, е освободен под гаранция в очакване на по-нататъшно разследване.“

Гринууд, който на 20-годишна възраст получава заплата от 75 000 паунда на седмица (около 90 000 евро), беше задържан в неделя, след като полицията нахлу в дома му.

Персонал по сигурността, за който се смята, че е предоставен от Юнайтед, присъства във втори дом, който той притежава наблизо, и те потвърдиха, че родителите му са вътре.

В изявление Манчестър Юнайтед заяви: „Манчестър Юнайтед отново потвърждава своето категорично осъждане на насилието от всякакъв вид.

„Както беше съобщено по-рано, Мейсън Гринууд няма да тренира с клуба или да играе за него до друго нареждане.

Източник потвърди, че Гринууд все още ще получава заплатата си, докато е отстранен.

Но неговият спонсор Nike каза, че са "дълбоко загрижени" и са прекратили договора си с него.

Всички стоки, носещи името на No11, също бяха премахнати от официалния сайт на Юнайтед след обвиненията и съотборниците му престанаха да го следват в Instagram.

Феновете, които искат да разменят закупените си фланелки с неговото име, вече могат да го направят безплатно с тези на други играчи.

Обещаващата футболна кариера на Гринууд сега е застрашена след ареста му.

Изгряващата звезда впечатли на терена този сезон - отбеляза пет гола във Висшата лига и един в Шампионската лига до момента.

Той се присъедини към отбора на едва шестгодишна възраст и се издигна до място в първия отбор.

През 2019 г. той стана най-младият футболист, играл за Юнайтед в Шампионската лига, когато излезе на терена на 17-годишна възраст.

Гринууд има общо 129 мача за Червените дяволи и отбеляза 35 гола.

През 2020 г. селекционерът на Англия Гарет Саутгейт даде на 20-годишния играч възможност да дебютира с фланелката с трите лъва, когато Гринууд влезе от скамейката на резервите при победа с 1:0 срещу Исландия.Оттогава той не е викан в отбора, тъй като му беше казано да напусне селекцията заедно с Фил Фодън от Манчестър Сити. Двамата нарушиха грубо наложената карантина и вътрешния ред, за да вкарат в хотелската си стая две исландки.