0

М анчестър Юнайтед обяви трансфера на бразилското крило на Аякс Антони. 22-годишният атакуващ футболист е юноша на Сао Пауло, където започва и професионалната си кариера през 2018 година. Две години по-късно той преминава в Аякс, като записа общо 134 мача за двата клуба с 31 гола и 27 асистенции. За националния отбор на Бразилия Антони има два гола и две асистенции в девет мача.

Младият футболист е двукратен шампион на Нидерландия, както и златен медалист от олимпийските игри в Токио.

Според медиите във Великобритания Манчестър Юнайтед ще плати за правата му 100 милиона евро - 95 милиона фиксирана сума и още пет милиона по изпълнение на определени клаузи.


Трансферът ще бъде финализиран след преминаване на медицински тестове от страна на Антони, като той ще подпише договор до 2027 година с опция за удължаването му с още една.

Бразилецът ще бъде четвъртото ново попълнение в Манчестър Юнайтед това лято след защитниците Тайрел Маласия и Лисандро Мартинес и халфа Каземиро, взети съответно от Фейенорд, Аякс и Реал Мадрид. До часове се очаква и финализиране на сделката за вратаря на Нюкасъл Мартин Дубравка.