0

Л ионел Меси вкара и двата гола, с които Аржентина удари 2:0 домакините от Перу в квалификацията в Южна Америка за световното през 2026 г. 

Той се разписа в 32-ата и 42-ата минута, като много фенове на домакините също аплодираха Бълхата, при това много от тях бяха с фланелки на Перу с изписано името на Меси отзад и неговия №10.

Но един танц с топката на Лео край тъчлинията, продължил 7 секунди, предизвика най-много възхищение и коментари в социалните медии.

Аржентинецът, притиснат плътно отзад от един, а след това и от друг съперник, сменя рязко посоката 2 пъти така, че единият от перуанците, който бе литнат 4 пъти, падна два пъти по задник на тревата и предизвика голям смях. През това време Меси вече беше далеч и пробиваше в атака с топката в краката.

„Бихте се заклели, че това е клип отпреди десетилетие, честно казано са луди неща“, реагира един от феновете, а друг добави: „Да накараш човек да се подхлъзне два пъти – това прави Най-великият за всички времена!“.

Трети каза: „Той направо унищожава хората, сякаш е нищо работа.“ Четвърти възкликна: „НЯКОЙ ДА НАПОМНИ НА ТОЗИ ЧОВЕК, ЧЕ ВЕЧЕ Е НА 36 ГОДИНИ!“ 

Докато друг се пошегува, че Меси е "изпратил опонента си за хот-дог".