0

П ърво с 15 минути, а след това с половин час – от 22:30 ч., бе отложено началото на финала на Шампионската лига на „Стад дьо Франс“ в Париж между Ливърпул и Реал Мадрид. В крайна сметка мачът започна със закъснение от цели 37 минути, отбеляза "Скай спортс".

Френските домакини са се издънили с организацията, сочат реакциите на феновете в много акаунти в социалните мрежи, цитирани от „Сън“. Някои от тях описват сцените пред стадиона като „опасни“.

В официалното съобщение на УЕФА, която се грижи да няма петънце по организираните от нея турнири, се твърди, че причината за преместването на началото на мача се дължи на „късното пристигане нфенове“. Това изявление по уредбата на стадиона бе гневно освиркано от публиката, и категорично опровергано от привърженици и журналисти.

Водещият на BT Sport Джейк Хъмфри цитира фен на Ливърпул, който твърди, че запалянковци на „червените“ са били атакувани със сълзотворен газ от френската полиция.

Братът на защитника на Ливърпул Жоел Матип, чиято съпруга е бременна, трябваше да се спасява при хаотичните сцени извън стадион "Стад дьо Франс", според репортера Флориан Плетенберг.

Стартовите състави:

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Конате, Робъртсън, Тиаго, Фабиньо, Хендерсън, Диас, Мане, Салах;

Реал Мадрид: Куртоа; Карвахал, Милитао, Алаба, Менди; Кроос, Каземиро, Модрич, Валверде; Бензема, Винисиус.