0

15-годишният талант от школата на Милан Франческо Камарда беше повикан за мача на представителния отбор от Серия А срещу Фиорентина и може да стане най-младият дебютант в Серия А, съобщиха италианските медии.

Треньорът на Милан Стефано Пиоли няма много опции в атака, тъй като Рафаел Леао и Ноа Окафор са контузени, а Оливие Жиру е наказан. 

Това принуди специалиста да включи в групата на пожар нападателя на юношеската формация Камарда за утрешния мач от Серия А на "Сан Сиро".

"Росонерите" получиха зелена светлина от регионалните власти на област Ломбардия, които трябваше да дадат разрешение предвид възрастта на играча.

Обещаващият нападател, който отбеляза седем гола в 13 мача с екипа на Милан Примавера (U19) този сезон, ще стане най-младият дебютант в Серия А, ако влезе в игра срещу Фиорентина.

Камарда ще бъде на 15 години, 8 месеца и 15 дни, когато Милан срещне Фиорентина утре, така че той ще подобри постижение на сегашния най-млад дебютант, Уизъм Ейми, който изигра първия си мач в елита на Италия под ръководството на Синиша Михайлович в Болоня през 2021 г., на възраст 15 години, 9 месеца и един ден.

През 2002 година Валери Божинов дебютира за Лече срещу Бреша и се превръща в най-младия чужденец , играл в италианската Серия А. Тогава той е на 15 години, 11 месеца и 12 дни.

Източник: БТА