0

Н а ветеранска възраст 37-годишният Паоло Голц, централен защитник на аржентинския клуб Атлетико Колон, придоби шокираща световна популярност с изпълнение, което може да претендира за най-тъпашката дузпа в историята.

В мача срещу Индепендиенте от аржентинската лига при заложена от вратаря на Колон топка за изпълнение на аут главен герой става Паоло Голц. Здравенякът решава да премести топката по-вдясно, но не съобразява, че вратарят вече я е пуснал в игра с лек пас напред. 

Голц обаче хваща топката в ръцете си и в този момент футболистите на Индепендиенте захапват рефера да даде дузпа, като той в първия момент не им обръща внимание, изпуснал от поглед тънкия пас напред на вратаря. Нещата са изчистени чрез ВАР за една от най-абсурдните дузпи, истински подарък за домакините от Индепендиенте при резултат 1:1 в 70-ата мин.на мача.

Видеото на гафа на Голц, който има и един мач в националния отбор на Аржентина, му гарантират подигравки, гаври и насмешки.

Мачът, освен изцепката на Голц, си имаше своя драматична история. След като Индепендиенте излезе за пръв път напред в резултата от дузпата, отсъдена за гафа на играча на Колон (2:1 направи в 80-ата мин. Хименес Рохас), кулминацията дойде в 11-ата минута на добавеното време. Тогава Абиле от Колон изпусна да вкара от отсъдения наказателен удар, общо трети в мача, но не сбърка при добавката и донесе крайното 2:2.