0

В продължение на година и половина той риташе в испанската трета дивизия (Примера федерасион) с филиала на Виляреал, но в понеделник вечерта Николас Джаксон си тръгна ухилен до уши с мачовата топка от лондонското дерби срещу домакините от Тотнъм.

Роденият в Гамбия сенегалски нападател на Челси закова знаменит хетттрик за крайното 4:1 в луд мач с 5 отменени попадения (едно негово), трима контузени и два червени картона.

"Много съм щастлив. Бяха трудни времена за всички в отбора“, каза Джаксон, който с пет от шестте си удара улучи вратата на „шпорите“. „Съвземаме се малко по малко и съм щастлив, че вкарах три гола. Това е първият ми требъл, така че съм щастлив, че го направих с най-големия клуб в Англия и изобщо!

Тотнъм има страхотен стадион и страхотни фенове, така че трябваше да се борим, за да победим. Играеха девет, но запазиха духа си. Мечтаехме да спечелим важни мачове и увереността в отбора наистина идва“, каза Джаксън пред Sky Sports. 

Неговият хеттрик е пръв за играч на Челси от над 2 години насам – след този на Мейсън Маунт срещу Норич ппри 7:0 през октомври 2021 г.

Но досега от него се очакваше много повече след като „сините“ платиха около 30 милиона евро на Виляреал за него.
Попитан за хеттрика, който позволи на Челси да вземе трите точки от стадиона на Тотнъм Хотспър, треньорът на победителите Маурисио Почетино заяви, че „става въпрос за укрепване на самочувствието му“.

„Знаем, че когато нападателите не вкарват, те страдат. Той е много млад, пристигна в клуба това лято и не е лесно да се играе за Челси. Тук става дума за история, за победи, за вдигане на трофеи. Надявам се този хеттрик да му позволи да играе по-спокойно. Увереността е налице и аз съм много щастлив за него, защото той заслужава този тласък.”