0

Г ерманският Айнтрахт Франкфурт ще получи само 3000 билета за полуфинала от Лига Европа срещу Уест Хем Юнайтед идната седмица в четвъртък. На стадиона се очакват общо 50 000 зрители, съобщи „Билд“.

Почти 30 000 фенове на Айнтрахт пробиха на "Камп Ноу" за четвъртфиналния реванш в Барселона, спечелен сензационно с 3:2 от германците. Тогава Айнтрахт получи официално по-малко от 5000 билета, но феновете успяха да придобият няколко пъти повече от препродажба от полакомили се за пари привърженици на Барса.

„Чуковете“ от Лондон обаче са си взели поука и отрано предупредиха, че фенове на Айнтрахт, появили се в други сектори на стадиона, извън отделения за гостите, ще бъдат изхвърляни дори да имат валиден билет.

Клубът от Висшата лига "изрично" предупреди да не се купуват билети от доставчици на трети страни или онлайн платформи. В изявление на клуба се казва: „Феновете на Айнтрахт Франкфурт с билети за зони, различни от тези, предназначени и определени за Айнтрахт Франкфурт, няма да бъдат допускани на стадиона или ще бъдат изгонени от стадиона“.

Според Айнтрахт тази така наречена „политика на нулева толерантност“ е била „изрично“ посочена от опонентите на полуфинала Уест Хем. Реваншът във Франкфурт е на 5 май. 

Говорителят на Айнтрахт Аксел Хелман каза в неделя по BILD TV: "Не искам да разкривам никакви тайни, но нашите фенове са много креативни и ще бъдат положени всички усилия, за да получат значителна бройка от билети - можете да сте 100 процента сигурни в това!"

Това може да е вълнуващ четвъртък в Лондон, предвижда „Билд“...