0

Т ретодивизионният Плимът Аргайл и шестодивизионният Кидърминстър играха храбро, но накрая паднаха в четвъртия кръг за Купата на Англия от елитните лондонски Челси и Уес Хем.

И в двата мача аутсайдерите повеждаха, но в крайна сметка фаворите от Висшата лига направиха обрат и в двете срещи и ги спечелиха с по 2:1 след продължения.

На "Стамфорд Бридж" в Лондон гостите от Лига 1 поведоха с гол на Макоули Гилеспи още в осмата минута.

Челси притисна съперника си и успя да изравни малко преди почивката с гол от близка дистанция на капитана Сесар Аспиликуета.

През цялото второ полувреме играта се води пред вратата на Плимът, но нов гол не падна и редовното време приключи при 1:1.

Челси все пак успя да поведе с 2:1 в 105-ата минута на мача, когато другият испанец Маркос Алонсо засече ниско центриране на Кай Хаверц.

В последните 15 минути Плимът хвърли всички сили за изравняване. Гостите имаха отлична възможност да сторят това в 118-ата минута, когато получиха дузпа за нарушение на Маланг Сар в собственото му наказателно поле. Зад топката застана Райън Харди, но ударът на шотландеца бе слаб и бе уловен от вратаря на Челси Кепа Арисабалага, което сложи точка на спора.

Още по-драматично бе отпадането на полуаматьорския Кидърминстър, който бе на секунди от победа в редовното време.
Домакините поведоха с гол на Алекс Пени в 19-ата минута, когато той бе точен след разбъркване в наказателното поле на "чуковете".

Гостите от столицата търсеха активно изравняването и то дойде в първата минута от добавените три на второто полувреме. Деклан Райс получи топката на границата на наказателното поле, финтира съперник и с мощен удар в горния десен ъгъл вкара за 1:1.

Срещата вървеше към изпълнение на дузпи, но в 121-вата минута Джарод Боуен се възползва от грешка в отбраната на Кидърминстър и от по-малко от метър закова крайното 2:1 за Уест Хем.