0

С лед като най-голямата и най-актуална звезда на световния футбол Килиан Мбапе се появи на тренировка и пресконференция с маската в цветовете на френско знаме, с която ще пази счупения си нос още в следващия мач на „петлите” на европейското, който е срещу Нидерландия днес, самият той се иронизира в социалните мрежи. В същото време много авторитетни издание припомнят една стара история като дежавю.

През 2017-а тъмнокожият техничар получава от тогавашните си съотборници в Пари Сен Жермен луксозна кутия на „Кристиан Диор”. Когато я отваря, вътре вместо скъпарски подарък намира пластмасовата маска на единия от героите от комиксовата анимация „Костенурките нинджа” – Микеланджело.

Мбапе пострада при борба за висока топка в първия мач на Франция на европейското – с Австрия, след като изработи единствения и победен гол в мача. Pазнопосочните информации около състоянието на нападателя и прогнозите кога и дали изобщо ще играе натегнаха допълнително атмосферата около „петлите” и неособено добронамерените коментари относно играта на целия отбор лавинообразно нараснаха. Облаците над главата на селекционера Дидие Дешан пък откровено се сгъстиха рязко.


Отделно, Мбапе е в новинарските емисии извън спорта, защото без да му мигне окото, пренебрегвайки другарските препоръки на бетонните глави във Френската федерация да не говори по темата, открито агитира да се гласува за партията на президента Еменуел Макрон, заклемявайки реално лявата и проруска крайна десница на Марин льо Пен.