0

Р ъководството на Пари Сен Жермен втвърди позицията си спрямо Килиан Мбапе. Нежеланието на френския национал да удължи договора си предизвика ответна реакция от страна на клуба. Първо президентът Насер Ал-Хелаифи публично декларира, че няма вариант Мбапе да си тръгне като свободен агент, а днес стана ясно, че голмайсторът не е включен в групата на тима за предсезонното турне в Япония. 

Новината идва броени часове след контролата срещу Льо Авър, в която Мбапе се появи като резерва и се разписа в последната минута за успеха с 2:0. Според френските медии, шефовете на ПСЖ са убедени, че голмайсторът има договорка с Реал Мадрид да премине в тима безплатно през лятото на 2024 година и с действията си искат да му покажат, че интересите на отбора са над всичко.

“Екип” твърди, че наказателната мярка срещу Мбапе ще продължи докато той не се съгласи да поднови контракта си, или не приеме да бъде продаден до края на трансферния прозорец. Самият нападател е бил информиран за решението на клуба веднага след проверката с Льо Авър.

ПСЖ вече не се надява да получи 200 млн. евро за звездата си. Парижани ще приемат всяка оферта, надхвърляща 100 млн. Едно е сигурно: на Мбапе се гледа като предател и той е поставен в трансферната листа.