0

Л удогорец (Разград) завърши само 1:1 срещу словенския Олимпия (Любляна) в първи мач от втория кръг в квалификациите в Шампионската лига. Двата отбора си размениха по едно попадение преди почивката като гостите откриха чрез капитана си Тими-Макс Елшник преди да изтече четвърт час. Доминик Янков възстанови равенството четири минути преди края на първата част. 

Крайният победител ще стане ясен след реванша на 1-и август от 21:00 часа на стадион "Стожице".

По-голямата част от днешната среща премина под проливен дъжд, но Лудогорец доминираше в огромни периоди от мача. Тяхното превъзходство беше особено изразително в последните 30 минути, но пропуски на Спас Делев и на Матиас Тисера на три пъти ги лишиха от победата.

Това беше пети мач за 12-кратните шампиони на България срещу словенски отбор, като предишните им опоненти са били Марибор и НШ Мура. И тенденцията да играят трудно срещу противници от тази страна се затвърди, тъй като във въпросните четири срещи Лудогорец има три равенства и една победа едва.

Лудогорец представи поредното си ново попълнение преди началото. Това е пристигналият от Левски (София) централен бранител Сонко Сундберг. А мачът започна доста притеснително за старши треньора на лудогорци Ивайло Петев, който още в 3-ата минута трябваше да извади новата си придобивка в атаката Квадво Дуа. Той пострада при единоборство със съперник и падна на земята, а прегледът на лекаря показа, че смяната е неизбежна.

Гостите от Любляна при първата си добра атака откриха резултата - лошо изчистваше на Фон Витри по земя беше посрещнато от капитана на Олимпия Тими-Макс Елшник, който препарира Падт от границата на пеналта: 0:1.

Четири минути преди края на първото полувреме Лудогорец успя да изравни резултата чрез Доминик Янков.


Шампионска лига на УЕФА по футбол, втори кръг - първи срещи:
Шериф Тираспол (Молдова) - Макаби Хайфа (Израел) - 1:0
Арис Лимасол (Кипър) - БАТЕ Борисов (Беларус)    - 6:2
Ракув (Полша) - Карабах (Азербайджан)            - 3:2
Лудогорец (България) - Олимпия Любляна (Словения) - 1:1
Клаксвик (Фарьорски острови) - Хекен (Швеция)    - 0:0

от вторник:
ХИК (Финландия) - Молде (Норвегия) - 1:0
Жалгирис Вилнюс (Литва) - Галатасарай (Турция) - 2:2
Сервет (Швейцария) - Генк (Белгия) - 1:1
Зрински (Босна и Херцеговина) - Слован Братислава (Словакия) - 0:1
Динамо Загреб (Хърватия) - Астана (Казахстан) - 4:0 
Днипро-1 (Украйна) - Панатинайкос (Гърция) - 1:3
Брейдаблик (Ислания) - ФК Копенхаген (Дания) - 0:2
  *срещите-реванш от този кръг ще се играят на 1-и и 2-и август.