0

И зненадващо за мнозина е кой наставник на футболен клуб в Европа печели най-добре. Класацията бе направена от френския „Екип“, който днес публикува актуалните данни за възнагражденията на играчи и мениджъри. 

Според тях аржентинецът Диего Симеоне продължава да бъде най-добре платеният треньор в света на футбола. Той  получава по 2,83 милиона евро месечно или 34 милиона евро годишно за работата си в Атлетико Мадрид. На годишна база това е с близо 12 милиона евро повече от мениджъра на Манчестър Сити Пеп Гуардиола. Третата позиция е за наставника на Ливърпул Юрген Клоп.

Интересен е фактът, че мениджърът на Челси Греъм Потър е на четвърто място в света по този показател. Според „Екип“ младият специалист, който все още не може да се похвали с особено успешни дни на „Стамфорд Бридж“, прибира по 13,5 милиона евро (11 917 404 паунда). За него остават Макс Алегри, Томас Тухел, който преди дни пое Байерн (Мюнхен), и Карло Анчелоти.

Треньорът на Барселона Чави Ернандес, който най-вероятно ще изведе каталунците до титлата през този сезон, е чак на 12-о място в класацията. Испанецът получава „само“ 3,8 евро годишно, което е несравнимо с възнаграждението на Симеоне.