0

А л-Ахли ще участва на полуфиналите на Световното клубно първенство. Египетският гранд  се наложи с 3:1 срещу Ал-Итихад с бившия носител на Златната топка Бензема и друг прочут френски ас Нголо Канте.

Шампионът на Африка, който ще се изправи срещу бразилския Флуминензе на полуфиналите в турнира през следващата седмица, поведе с гол от дузпа на Али Маалул в 21-ата минута.

Бившият нападател на Реал Мадрид Карим Бензема пропусна да изравни в самия край на първата част от 11-метров наказателен удар, а Хюсеин Ел Шахат направи 2:0 в 59-ата минута. 

По-малко от 180 секунди след това Емам Ашур направи преднината на "червените дяволи" три попадения. 

Почетният гол в полза на отбора от Саудитска Арабия беше дело на Бензема в допълнителното време на двубоя.

Антони Модест получи червен картон и остави Ал-Ахли в намален състав в самия край на двубоя, но това не оказа никакво влияние върху крайния победител.  

По-рано днес азиатският шампион Урава Ред Даймъндс от Япония победи с минималното 1:0 Клуб Леон и се класира за полуфиналите в Световния клубен шампионат, където ще се изправи срещу Манчестър Сити.

Нидерландецът Алекс Шалк се включи от резервната скамейка, за да осигуриха ценния успех за японците с попадението си в 78-ата минута на срещата. 

Мексиканците завършиха срещата в намален състав заради червен картон на защитника Уилям Тесийо в 84-ата минута.

Двубоят на Урава със Сити е във вторник. 

Източник: БТА