0

Б ой с бич от запалянко отнесе голмайсторът на саудитския Ал Итихад Хамдалах, отбелязал единственото попадение при загубата 1:4 от Ал Хилал на финала на Суперкупата на Саудитска Арабия. Той се игра на стадион „Мохамед бин Зайед“ в Обединените арабски емирства и накрая купата вдигна и седналият в ложата Неймар, който се възстановява от тежка контузия.

Герой на финала бе бразилецът Малком от Ал Хилал, вкарал 2 от головете – в петата (1:0) и в 89-ата мин. (3:1), по един отбелязаха Салем Ал Даусари (в 44-ата за 2:1) и резервата Насер Ал Даусари в 96-ата.

Именно потърпевшият Хамдалах изравни 1:1 в 21-ата мин. За Ал Итихад, отбора на Карим Бензема и Н'голо Канте.

След края на мача той и негови съотборници отидоха до сектора с феновете на Ал Итихад, които ги обсипаха с обиди. Хамдалах се ядоса и метна бутилка с вода към един от запалянковците, а онзи извади дълъг камшик (!) и започна да бичува ошашавения нападател.

Той и други хора от щаба на отбора тръгнаха да се качват на трибуните, но се намеси охраната и предотврати още по-зловещо меле.

Това не попречи на празненствата на Ал Хилал с треньор португалската легенда Жорже Жезуш: отборът е в серия от 34 последователни победи в 41 мача без загуба. С четвъртата си Суперкупа Ал Хилал е със заявка за историческо каре от титли – титлата на лигата, Купата на страната и Шампионската лига на Азия.