0

Т реньорът на Рома Жозе Моуриньо бе наказан за 10 дни от Италианската футболна асоциация за това, че след мача с Монца е влез микрофона и е отправил критики към съдията на двубоя Даниеле Кифи.

Португалският специалист ще пропусне старта на "вълците" в Серия А, както и трябва да плати глоба от 50 000 евро.

Моуриньо каза за Кифи след равенството с Монца (1:1) за Кифи, че е "най-лошият съдия, който е срещал през цялата си кариера".

"Не съм глупав, знаете", каза Моуриньо тогава. "Отидох на мача с микрофон. Записах всичко. От момента, в който напуснах съблекалнята, до този, в който се върнах. Аз защитавах себе си", каза португалецът.

"Спрях да говоря 20-30 минути преди края на мача, защото знаех, че той ще ми даде червен картон за каквото и да било. Не му дадох възможност", каза още бившият треньор на Реал Мадрид и Челси.

"Той е ужасен, той няма човешко отношение към никого, няма емпатия, той показва червен картон на играч заради това, че той се подхлъзва, защото е изтощен в 96-ата минута", обвини той.

Това е втора санкция за Жозе Моуриньо в рамките на една седмица, след като от УЕФА го наказаха за 4 мача в Лига Европа, след като той нападна съдията Антъни Тейлър сред финала срещу Севиля.