0

К ристиано Роналдо реализира 30-ия си гол в 34 срещи за своя Ал Насър във всички турнири, разписвайки се от дузпа при победата с 2:1 над Ал Таи в осмия кръг на футболното първенство на Саудитска Арабия. Отново срещу него излезе вече бившият нападател на Лудогорец Върджил Мисиджан както преди 9 г. на знаменития Лудогорец - Реал Мадрид в ШЛ на ст. "Васил Левски" (1:2). Тогава Мисиджан влезе резерва, а Роналдо би две дузпи, като първата бе спасена от Владо Стоянов.

Този път бившият ас на "орлите", който навъртя 5 г. в Разград (между 2013 и 2018 г.) се разписа във вратата на сегашния тим на Кристиано Ал Насър. Треньор на Върджил в Ал Таи е Лауренциу Регекампф, бивш наставник на Литекс, като отборът му след 8 мача е 12-ти (от 18) със 7 точки.

Бразилецът Андерсон Талиска бе точен за 1:0 за гостите от Ал Насър в 32-ата минута, а в 79-ата бившият футболист на Лудогорец Мисиджан изравни за 1:1. В 87-ата минута Ал Насър получи правото да изпълни дузпа и Роналдо не сгреши за крайното 2:1.

Ал Насър заема четвъртото място във временното класиране с 18 точки.

В друга среща от осмия кръг Ал Хилал с бразилеца Неймар в състава победи с 2:0 като домакин Ал Шабаб и оглави подреждането в Саудитска Арабия с 20 точки.

Калиду Кулибали и Александър Митрович реализираха попаденията за Ал Хилал, съответно в 68-ата и 76-ата минута, а Неймар пропусна дузпа в 37-ата минута.

Източник: БТА