0

С емейството на Антонела Рокуцо, съпругата на Лионел Меси, за втори път тази година стана жертва на бандити.

Отново, както и през март, обект на атаката беше магазинът в Росарио, който въртят нейният баща и близки роднини. При обира е стреляно по автомобил, в който били братовчедката на Антонела – Агустина С, и двама служители. Те превозвали пари от магазина до банката. Прозорците на колата им били счупени, а престъпниците за секунди отмъкнали 22 000 долара и избягали.

За щастие няма сериозно пострадали при стрелбата. „Имат леки охлузвания и високо кръвно от преживяния шок“, заяви пред телевизионните камери лекар, озовал се пръв на мястото на инцидента.

На 2 март тази година маскирани бандити на мотоциклети отново атакуваха супермаркета. Тогава те изстреляха 14 куршума, оставиха и бележка: „Меси, идваме за теб“. Тогава медиите обявиха, че става въпрос за разчистване на сметки между мафиотски банди, замесено беше и името на известен местен политик.

Всичко това се случва в родния град на капитана на Аржентина и Антонела. Росарио се смята за най-опасния град в Аржентина главно заради действията на наркобандите.