0

Л ивърпул ще увие Джо Гомес в памучна вата и ще се моли защитникът да не стане още едно допълнение към кризата с контузии в клуба от Висшата лига, каза шеговито мениджърът Юрген Клоп.

Друг бранител на „червените“ - Костас Цимикас, е със счупена ключица от сблъсък край тъчлинията именно с Клоп при равния 1:1 с Арсенал.

След като по-рано и левият бек Анди Робъртсън изгоря с травма на рамото, сега Джо Гомес ще покрива тази позиция на пожар, макар че силният му крак е десният.

„Очевидно е много трудно за нас, наистина е трудно. Понякога имаш контузии и ние ги приемаме всички, но счупената ключица е наистина лошо, защото просто отнема толкова много време“, каза Клоп пред репортери преди мача с срещу Бърнли във вторник.


„Същото, което имаше Робъртсън, различна контузия, но това също отнема много време (за лечение), както всички знаем. Трябва ни късмет в тези моменти, сега ще имаме Джо и просто трябва да сме сигурни, че го увиваме в памучна вата и трябва да сме сигурни, че винаги е готов за мачовете“, допълни германецът.

Ливърпул, втори в класирането, излиза срещу 19-я Бърнли, който победи Фулъм с 2:0 като гост в последния си мач от лигата, забележителен най-вече заради дебюта на реферката Ребека Уелч в английския футболен елит.

Според Клоп новакът Бърнли е по-добър, отколкото показват резултатите му. 

„Гледах доста мачове на Бърнли и съм доста впечатлен от това, което правят – и в събота бяха възнаградени. 

Всички знаем, че ако спечелите веднъж и имате шанс да играете отново след три дни, тогава ще искате да спечелите отново и точно това очакваме, както и доста добра атмосфера. По-добре е да сме и ще бъдем готови“, завърши Клоп.

Източник: БТА