0

Б арселона пропада, паникьосват се в Каталуния  след издънката в последната минута с Реал Мадрид за 1:2 и загубата 0:1 от Шахтьор в Шампионската лига.

Провал вкъщи срещу Порто в следващия кръг в груповата фаза може да усложни до краен предел класирането на каталунците за осминафиналите в ШЛ, които вечният съперник Реал М достигна отново с лекота.

Каталунският в. „Спорт“ потърси помощ от изкуствения интелект за спиране на пропадането на отбора на Шави, като попита AI за съвет за младия треньор.

Той предложи 7 идеи на младия треньор, преминаващ през най-тежката си криза начело на Барса.

Като начало да се заложи на характерния стил тики-така на каталунския тим – владеене на топката, къси пасове и контрол в средата на терена.

Другите предложения са за повече доверие към младите таланти от школата, като Ламин Ямал и Фермин Лопес, изнасяне на линията на пресиране на съперника по-напред, укрепване на победния манталитет, покупка на играчи на стратегически позиции и подобряване на комуникацията между Шави и играчите, и координацията с шефовете.

Според Санти Овалле за Cadena SER, Барселона по никакъв начин не обмисля освобождаването на Шави Ернандес, чиято позиция на треньор не е застрашена.

По думите на журналиста Шави е провел половинчасова среща с отбора в съблекалнята и е бил самокритичен. Сред най-належащите проблеми пред него са повдигане на падналото самочувствие и укрепване на психиката.