0

С лед страхотна драма и дузпи Панатинайкос продължава напред в турнира за Купата на Гърция. „Детелините“ отстраниха ПАОК на Кирил Десподов, побеждавайки го след изпълнението на дузпи.

Двубоят на стадион „Апостолос Николадис“ завърши при резултат 1:0 в полза на гостите от Солун в редовното време след гол на Андрия Живкович, което означаваше, че ще има продължения, тъй като „детелините“ победиха ПАОК на „Тумба“ с 1:0 в първата среща. След продълженията отново паритетът бе пълен, като Кирил Десподов асистира за Томаш Кедзиора, но в самия край Димитриос Лимниос изравни.

При изпълнението на дузпи Кирил Десподов можеше да реши всичко в полза на ПАОК, ако бе реализирал петата дузпа за своя тим, но той пропусна. „Двуглавите орли“ пропиляха два шанса да реализират след изпълнена дузпа от Панатинайкос, но не се възползваха. В крайна сметките домакините спечелиха при рулетката на дузпите с 6:5 след 18 изпълнени наказателни удара.

ПАОК игра силно през първото полувреме, но натискът на гостите от Солун даде резултат през второто полувреме. В 72-рата минута Джони Ото Кастро напредна по фланга и центрира за Андрия Живкович, който стреля от воле и прати топката в мрежата.

Кирил Десподов се появи в игра в 74-ата минута, когато замени Тайсон, като в края на двубоя българинът си изкара и жълт картон.

ПАОК вкара и втори гол в последната минута от редовното време на първото продължение, когато Кирил Десподов центрира топката от корнер в наказателното поле за Панатинайкос, където Томаш Кедзиора се извиси и реализира.

В деветата минута от добавеното време на първото продължение обаче Панатинайкос успя да се върне и реализира важен гол, който го спаси в последния момент. Уилиан Арао комбинира с Димитриос Лимниос, който бе оставен сам в наказателното поле на ПАОК и успя да преодолее Доминик Котарски с удара си.

Така се стигна до наказателни удари, които започнаха с пропуск на Андраж Шпорар. След него всички футболисти вкараха, за да се стигне до петия наказателен удар на ПАОК, който трябваше да изпълни Кирил Десподов и можеше да прати отбора си на финал. Ударът на българина беше спасен от вратаря Бартоломей Драговски. Така дузпите продължиха с пропуски на Димитриос Лимниос и Магомед Оздоев. Даниел Манчини и Маркос Антонио се разписаха, за да се стигне до пропуск на Уилям Арао и втора възможност за "двуглавите орли" да се класират за последния мач от турнира. Джони Кастро обаче също не успя да преодолее Драговски. Барт Шенкевелд вкара за "детелините", а Мбвама Самата се подхлъзна и прати топката над вратата, с което ПАОК отпадна от турнира.