0

Ф утболист №1 на България за последните три години Кирил Десподов се появи като резерва за ПАОК Солун при домакинската победа над лидера в класирането АЕК Атина с 3:2. Българинът влезе в игра в 77-ата минута, когато тимът му падаше с 1:2 в резултата.

Йоанис Константелиас изведе отбора от Солун напред в резултата още в третата минута, но Орбелин Пинеда изравни за АЕК шест минути по-късно.

В 75-ата минута опитният хърватин Дамагой Вида направи пълен обрат за гостите от Атина. Две минути по-късно Десподов влезе на терена на мястото на Андрия Живкович.

В 81-вата минута Йоанис Константелиас вкара втория си гол в мача за 2:2. В последната минута испанският защитник на ПАОК Жоан Састре направи 3:2 и хвърли в екстаз публиката на стадион "Тумба". Той засече топката след центриране на Десподов от корнер.

Така ПАОК се изкачи на второ място в класирането. Тимът от Солун е все още на цели 4 точки зад АЕК Атина, но е с равни точки с Панатинайкос и с по-добри показатели и с една аванс пред Олимпиакос, пише БТА.