0

П АОК изоставаше с 0:2, но успя да навакса и завърши наравно 2:2 с АЕК Атина като гост в мач от четвъртия кръг в първата шестица в гръцката Суперлига, който се изигра в Атина.

Капитанът на българския национален отбор Кирил Десподов влезе за „двуглавите орли“ от резервната скамейка в 59-ата минута, когато замени Томас Мурт.

Мият Гачинович даде аванс на домакините от АЕК в 30-ата минута, като на старта на второто полувреме Нордин Амрабат удвои преднината за тима от Атина. ПАОК обаче успя да се отърси и да върне едно попадение в 62-рата минута след гол на Абдул Рахман Баба. Магомед Оздоев се превърна в герой за гостите от Солун, след като възстанови паритета с гола си в 89-ата минута.

ПАОК остава лидер в Гърция със спечелената точка, като вече има 67 в актива си, докато АЕК продължава да диша във врата на тима на Десподов, намирайки се на второ място с 66 точки.

Панатинайкос, който се наложи с 2:0 над Арис Солун, пък е трети в подреждането с 65 точки. Четвъртият участник в битката за титлата Олимпиакос е с 63 точки, след като по-рано в неделя се наложи над Ламия с 5:1, пише dsport.bg.