0

К ирил Десподов влезе резерва и удари греда за своя ПАОК в домакинството срещу АЕК Атина, завършило 1:1 в дербито на 22-ия кръг на от гръцката Суперлига. 
Българският национал смени в 59-ата мин. Томас Мург.

Никлас Елиасон изведе АЕК напред в резултата с гол в 47-ата минута, а Томаш Кедзиора с глава забоде крайното 1:1 89-ата. 

След това равенство ПАОК остава на върха в класирането с 51 точки, Панатинайкос излезе на 2-ата позиция с 50, след като по-рано днес се справи с 3:0 като гост на Пансерайкос. 

АЕК е на 3-о място с 49, а Олимпиакос е 4-и с 44.

Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме, но гостите от Атина създадоха по-чистите положения. И във втората минута на второто полувреме те откриха резултата чрез шведския си нападател Никлас Елиасон. Попадението беше изработено от Леви Гарсия, който проби от ляво и пусна успореден пас за шведа.
Влизането на Десподов веднага раздвижи атаката на ПАОТ. В 69-ата мин. той проби от ляво в пеналта,  отвя Пинеда, шутира от малък ъгъл, а вратарят  Станкович изби в корнер.

Следващият шанс за ПАОК отново беше създаден от Десподов. В 81-ата минута той овладя дълга топка на границата на наказателното поле, литна  двама съперници, би технично и нацели десния стълб на вратата на атиняни.

Австрийският вратар Станкович умно се отмести, за да не рикошира от него топката в мрежата.

Натискът на ПАОК най-накрая даде резултат в 89-ата минута, когато Тайсън изпълни фаул отдясно. Полякът Томаш Кедзиора се озова непокрит и с удар с глава препарира Станкович за 1:1.

В друго дерби от кръга, но на дъното на класирането, АЕ Кифисия и Новос завършиха 0:0. За домакините от атинския квартал на терена се появи българския полузащитник Илиан Илиев. Той влезе в 67-ата минута на мястото на нападателя Виктор Клонаридис.
Кифисия е на предпоследното 13-о място с 16 точки, а Волос е точно над тях със 17. На дъното е Янина с 13.

Източник: БТА