0

Шави Ернандес дебютира с домакинска победа начело на Барселона – с 1:0 в градското дерби с Еспаньол. Тя дойде след дузпа, отсъдена за фаул срещу Депай, която той сам реализира.

До почивката Депай, Гави и Бускетс изпуснаха голови положения, в самия край пък Де Томас едва не смълча публиката на „Камп Ноу“.

Още в първата минута на второто полувреме Гави изведе Депай, който бе съборен в наказателното поле и съдията отсъди дузпа. Тя бе енергично оспорвана от „папагалите“ от Еспаньол, но това не разконцентрира нидерландския нападател, който закова топката в мрежата на специалиста по спасяване на дузпи Диего Лопес.

В 81-ата минута Раул де Томас стреля от фаул от около 25 метра и нацели гредата. В 84-ата Ландри Димата направи невероятен пропуск, като би с глава встрани, останал абсолютно сам срещу вратата. Еспаньол нямаше късмет и в 86-ата минута, когато Де Томас би отправи удар с глава, но пак греда.

Барселона удари 1:0 с дузпа Еспаньол в дебюта на Шави
Барселона Еспаньол дерби дузпа Барселона Еспаньол дерби дузпа Барселона Еспаньол дерби дузпа
10

След мача „папагалите“ от Еспаньол шумно оспориха отсъдената дузпа. „Еспаньол, играчите и феновете заслужават уважение“, изригна спортният директор Руфете, а вратарят Давид Лопес добави: „Не можем да мълчим!“

Загубилите изгледаха на повторение ситуацията за дузпата, като по мнението им в нито един кадър не се вижда основание за отсъждане на наказателн удар от рефера Карлос дел Серо Гранде за шпагата на Леандро Кабрера в краката на Мемфис Депай.

Най-остър бе бившият играч на Еспаньол, сега начело на един от юношеските отбори, Хави Чика. “За съжаление!!! Невероятно! Въоръжен грабеж! За какво, по дяволите, е VAR?"