0

А рсенал завърши трансфера на Жоржиньо от съперника в английското първенство по футбол Челси, съобщават "артилеристите" часове преди края на трансферния период.

Роденият в Бразилия Жоржиньо, който е национал на Италия, ще заиграе на "Емирейтс" след трансфер в размер на 12 милиона лири. Той е подписал договор за 18 месеца, като Арсенал си запазва опция за продължаването му с още една година.

Дефанзивният халф, спец и на дузпите, има 18 мача и два гола във Висшата лига от началото на сезона.

Жоржиньо не е печелил само световна титла с националния отбор на Италия - той има европейска титла с адзурите (2021 г.), европейска и световна клубна титла с Челси, печелил е с лондончани Суперкупата на УЕФА, а през 2021 г. му бе връчена наградата за Най-добър европейски играч.

С него лидерът във Висшата лига се подсигурява на тази позиция след като египетският халф Мохамед Елнени изгоря до края нса сезона заради операция на дясното коляно.

30-годишният полузащитник получи травмата на тренировка по-рано през месеца.

"Мо претърпя успешна операция на дясното коляно и ще отсъства дълго време от игра. По-точна информация за срока на пълното му възстановяване ще бъде съобщена, след като той премине първия етап от рехабилитационния процес", съобщиха от медицинския щаб на клуба.

Елнени има договор с англичаните до лятото с опция за продължаване с още един сезон. Той беше привлечен от лондончани преди седем години, като през настоящата кампания записа 8 участия с 1 гол за тима, припомня БТА.