0

П ари Сен Жермен спечели рекордна десета шампионската титла на Франция. Футболистите на Маурисио Почетино завършиха 1:1 в домакинството си на Ланс в среща от 34-кръг на Лига 1. Така четири мача преди края парижани няма как да бъдат изместени от върха. 

Десетото шампионско отличие за ПСЖ им отрежда място до Сент Етиен на върха. Столичани стигат до златото за осми път в последното десетилетие, а вече изпревариха и големия си враг Олимпик Марсилия по брой първи места, който има девет.
За ПСЖ този сезон това ще бъде единственият трофей, въпреки милионите дадени за селекция. Тимът загуби финала за Суперкупата, после отпадна от Купата на Франция и от Шампионската лига.

Двубоят с Ланс бе динамичен, като гостите играеха с голямо самочувствие, въпреки звездите, които имаха срещу себе си. В 57-ата минута Кевин Дансо бе изгонен за втори втори жълт картон и ПСЖ тръгна уверено в атака. Меси откри резултата в 68-ата минута след отлично изпълнение. Две минути преди края Корентен Жан изравни, след като бе оставен на празна врата. 

В допълнителното време на срещата Мбапе получи отличен пас от Неймар, но от непосредствена близост стреля неточно.

В друга среща Монако спечели с 4:1 като гост на Сент Етиен. С този успех тимът на монегаските се изкачи на третото място в класирането с актив от 59 точки. 

Двубоят бе прекратен в 66-ата минута при резултат 1:3. Причината бе, че феновете на Сент Етиен запалиха множество факли на трибуните, вследствие на което терена се покри с гъст дим. След повече от 30 минути прекъсване главният съдия обяви, че срещата може да се доиграе.