0

Р еал Мадрид добави още три титли към своята история през сезон 2021-22. Суперкупа на Испания, Лига и Шампионска лига. И този сезон се завръщат и премиите, замразени досега от пандемията, макар и не на нивото преди covid 19

Може да се добави и Суперкупата на УЕФА, спечелена в Хелзинки, но тази победа вече принадлежи към текущата година, тоест кампанията 2022-23. 

Футболистите на мадридския тим са спечелили по 900 000 евро бруто на човек за спечелването на трите титли, което прави около 450 000 евро чисто за всеки член на първия отбор на базата на формулата според спортно представяне и икономическо представяне.

Реал Мадрид, капитаните и играчите се договориха в началото на пандемията за 20% намаление на заплатите, в допълнение към анулирането на всякакъв вид парични награди, договорени предварително. 

Всъщност завоюването на Ла Лига 2019-20 не донесе никаква допълнителна премия. 

Сезон 2020-21 завърши неуспешно, така че нямаше възможност за получаване на финансово възнаграждение, въпреки че споразумението за намаляване на въздействието на пандемията все още беше в сила и нямаше възможност за получаване на пари.

Реал Мадрид по този начин възстановява премиите, въпреки че те все още не са на нивото отпреди covid 19. Преди години премиите при подобни ситуации бяха над един милион евро. 

Сега малко по малко нивото се възстановява, движение, благоприятствано от доброто състояние на икономиката на белия клуб, който затвори баланса от миналия сезон с излишък, тоест с печалба.

Играчите и клубът поддържат споразумението да получават награди само в случай на спечелване на въпросните титли – Ла Лига и Шампионска лига. Двойно или нищо и през последните години изглежда работи много добре. През кампанията 2016-17 дубълът в лигата и Шампионската лига се котираше на 1,5 милиона евро на играч.