0

С 447 паса (срещу 291 за Беларус) нашите футболни национали играха много повече с топката снощи в Залаегерсег, отправиха 17 удара към вратата на 21-годишния вратар на Динамо Минск Фьодор Лапухов, който се намеси 8 пъти, за да запази мрежата си суха. На няколко пъти и съотборниците му блокираха нашите, които се ядосваха след мача за нулевия хикс.

"Не успяхме да си реализираме положенията“, каза крилото на ЦСКА 1948 Ради Кирилов.

„Направихме всичко възможно да вкараме, но не успяхме. Опитвахме не само по крилата, и Филип Кръстев създаде много ситуации. Алекс Колев пък имаше възможности при центриранията. Имахме разнообразие в атака и играхме на добро ниво, но явно не достатъчно. Трябва да дадем повече, за да реализираме повече.

Ще анализираме сега до следващия мач и се надявам в неделя да се поздравим с успеха“, пожела си той.

Дебютантът в българския отбор – левият защитник на Дармщат (Германия) Фабиан Нюрнбергер също съжали за пропуските.

"Не може да сме доволни от една точка. Първото играхме добре, второто не толкова“, каза Фабиан, който има и германски паспорт. „

Една точка не е толкова добре, тъй като трябваше три. Така е футболът. Когато не вкарваш топката във вратата, не можеш да победиш. Понякога се случва така, не пропускахме нарочно. 

Всички много ми помогнаха и бяха добри с мен. Направиха ми адаптацията лесна. Сега важното нещо, което ни чака е втората среща в неделя“, каза Нюрбергер. 

Алекс Колев, голмайстор на Първа лига за изминалия сезон 2023/24 с екипа на Крумовград, пропусна две много добри ситуации срещу Беларус. 

“Разочарованието е доста голямо, защото още първото полувреме трябваше да решим мача. Поздравявам техния вратар, който направи мача на живота си. Трябва да си вземем поуките. Те разчитаха само на контраатаки, бяха доста сгъстени пред тяхната врата. Червеният картон ни затрудни, макар че имахме ситуации и след това”, каза Колев, цитиран от БТА.