0

Г ерманският патриотизъм струва много пари – за милиони се пазари Байерн Мюнхен с Футболния съюз на страната, за да пусне Юлиан Нагелсман за селекционер на Бундестима. 

А според „Билд“ спортният  директор на централата Руди Фьолер, от своя страна, се е свързал със съветника на Нагелсман Фолкер Щрут и преговорите за финансите вече започват. От DFB обаче все още не са разговаряли със самия Нагелсман, който няма отбор, но има договор с Байерн до 2026 г., осигуряващ му заплата в милиони без да работи.

36-годишният феномен е категоричният фаворит за поста на изритания позорно Ханзи Флик.

Бившият треньор на Байерн ще последва стъпките на Ханзи Флик за втори път, ако подпише с Бундестима - той пое от него  треньорската пост във Байерн през лятото на 2021 г. 
Вицепрезидентът на DFB Ханс-Йоахим Вацке (един от тримата вземащи решения заедно с Руди Фьолер и президента Бернд Нойендорф) вече е попитал Байерн дали Нагелсман става за националния.

Баварците, които се изръсиха около 20 милиона евро за подписа на Нагелсман през 2021 г., когато той водеше РБ Лайпциг, не искат да го пуснат гратис сега.

Байерн му дава зелена светлина при две условия, според „Билд“.

Първото е футболният съюз най-сетне да организира обещания при назначаването на Флик мач между Байерн и националния отбор. А второто условие е DFB да покрие заплатата от около 20 милиона евро, която Байерн все още дължи на Нагелсман по клаузите на контракта му до 2026 г .