0

С ензанионен трансфер се подготвя, според испанския вестник "АС". Португалският нападател Кристиано Роналдо, който играе за английския футболен клуб Манчестър Юнайтед, може да замени полския национал Роберт Левандовски в германския Байерн, ако той напусне през летния трансферен прозорец. 

Според изданието, Роналдо е загубил надежда, че Манчестър Юнайтед ще може да се бори за титли през следващия сезон. В същото време се отбелязва, че обкръжението на португалеца е наясно с интереса на Байерн и гледа добре на подобен трансфер.

Договорът на Левандовски с Байерн изтича през лятото на 2023 година. На 30 май футболистът обяви намерението си да напусне отбора, като отбеляза, че времето му в клуба е приключило. През април германското списание "Кикер" съобщи, че Байерн е готов да пусне полския нападател за 140 милиона евро. Световните медии съобщиха също, че Левандовски иска да премине в испанския гранд Барселона.

37-годишният Роналдо е петкратен носител на Златната топка, петкратен победител на Шампионска лига, европейски шампион, носител на Лигата на нациите. Португалецът е голмайстор номер 1 в историята на националните отбори, голмайстор номер 1 на европейските първенства, в историята на Шампионската лига, на Световното клубно първенство и на Реал Мадрид. Нападателят се завърна в Манчестър Юнайтед през лятото на 2021 година, а по време на кариерата си е играл още за португалския Спортинг, испанския Реал Мадрид и италианския Ювентус.

33-годишният Левандовски играе за Байерн от 2014 година и има 374 мача, в които е отбелязал 344 гола и е направил 72 асистенции. Полякът стана голмайстор на Бундеслигата седем пъти. С Байерн Левандовски спечели Шампионската лига и Суперкупата на УЕФА, стана десеткратен шампион на Германия, четирикратен носител на купата и шесткратен носител на националната Суперкупа с тимовете на Байерн Мюнхен и на Борусия Дортмунд, за който играе от 2010 до 2014 година.

През изминалия сезон Байерн стана шампион в Германия за 10-и пореден път, но загуби на четвъртфиналите на Шампионската лига от испанския Виляреал (0:1, 1:1). Манчестър Юнайтед завърши шести в таблицата на Висшата лига и ще играе в Лига Европа през следващия сезон. В Шампионската лига английският отбор отпадна на осминафиналите след от Атлетико Мадрид (1:1, 0:1). На 21 април Ерик тен Хаг (Нидерландия) беше назначен за старши треньор на тима.