0

М истериозна дупка се появи на легендарния стадион „Ернст Хапел“ във Виена. На него се игра двубоя от Лигата на нациите между Австрия и Дания, завършил 1:2.

След срещата футболисти на „червения динамит“ пуснаха снимки в социалните мрежи, на които се вижда как кракът на Андреас Сков Олсен е потънал в земята. „Това е ужасно, мисля, че теренът трябваше да е по-добър. Дупката можеше да съсипе кариерата на някого. За щастие това не се случи“, каза Сков Олсен.

Селекционерът на Дания Каспер Хюлманд показа гнева си на пресконференцията след мача: „Видях снимки на тази голяма дупка. Беше опасно за играчите. беше наистина ужасно, беше трудно да се движим“, каза той. „Това е като да паднеш в плаващ пясък, пълна лудост. Забелязахме го на загрявката, колкото повече стъпвахме на тревата, толкова по-трудно ставаше“, каза пък футболистът Йоаким Меле.

Така великият Димитър Пенев се оказа истински пророк. Преди години той каза следното: „Познавам австрийците, много добър отбор. Бил съм и на стадионът им – „Кратера“ (бел. ред. всъщност „Пратера“ е обществен парк, в който се намира стадион „Ернст Хапел“). Около него има много люлки“. Тоест - „Пратера“ стана Кратера през 2022 г.